nedeľa 15. júla 2012

Pohánka s marhuľami

Dostali sme veľa marhúľ a nevedela som, čo s nimi..A keďže marhule sú skvelé v týchto letných dňoch pre krásne opálenú pokožku, obsahujú totiž betakarotén, rozhodla som sa ich pojedať čo najviac v surovom stave. Okrem iného sú marhule vynikajúce proti starnutiu nielen pokožky ale aj celého tela. Hovorí sa, že tí ľudia čo pojedali v lete marhule dlhšie žili..

Recept čo som vymyslela obsahuje okrem iného pohánku, ktorá je dobrá na srdiečko, keďže má aj sama o sebe tvar srdca♥ Možno keď ju budeme veľa jesť, budeme mať lásky dostatok pre všetkých..

Čo z toho vyplýva? Po takýchto raňajkách budeme dlho žiť so zdravým srdiečkom a ešte k tomu budeme mať aj pekne opálenú pokožku:))

Recept:

pohánka
marhule
škorica
mandle alebo iné oriešky

Pomer bol veľmi od oka, no podľa toho koľko dáme namočiťpohánky, pridáme marhule, aby ich tam bol dostatok:) Na 1 porciu by som dala za kávovú šálku pohánky, 5 marhúľ, hrsť orieškov a za lyžičku škorice..


Pohánku namočiť tak na 2-3 hodiny, kým nezmäkne(nevariť, nech má, čo najviac živín), marhule pokrájať na štvrťky, pridať škoricu podľa chuti, nasekať oriešky, dať do misiek a zjesť.
Môžte si to dať ako sladké zdravé vitariánske "RAW" raňajky alebo kedykoľvek ako dezert..

Dobrú chutˇ!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára