nedeľa 15. júla 2012

Pečené cukinky s paradajkami

Varím podľa toho, čo máme doma a aká je sezóna. Neplánujem veľmi dopredu a keďže tento rok máme obrovskú úrodu cukín, varím si ich stále. Ja ako človek čo neje mäso, si musím všeličo vymýšľať, aby ma to nielen zasýtilo, ale aj uspokojilo chuťové poháriky..

Recept
3-4 rôzne druhy cukín( zelené, biele, žlté, aké máte, aké zoženiete)
5 paradajok
2 malé najlepšie mladé fialové cibuľky
2-3 strúčiky cesnaku
soľ
olivový olej
čerstvá bazalka



Cukiny pokrájame na kocky, plátky na čokoľvek aby to hralo farbami a životom, paradajky na štvrťky, či polovičky, tiež závisí podľa veľkosti. Ak máte cherry paradajky, pokojne ich tam dajte v celku.. Cibuľku nakrájame na krúžky, cesnak na plátky. Polejeme olivovým olejom, pridáme soľ, premiešame a dáme piecť na 180°C, kým zeleninka nazmäkne. Pred dokončením pridáme bazalku, nech sa stihnú chute prepojiť. Túto zeleninku môžte mať ako prílohu alebo najlepšie ako hlavné ľahko stráviteľné jedlo. K tomu si môžte dať ako prílohu čerstvý chlebík, ryžu alebo ako j Quinou.
Quinoa je jedna zo superpotravín z Južnej Ameriky. Je ľahko stráviteľná a je prirodzeným zdrojom fosforu, železa a horčíku.

Recept na Quinou:
Varíme ju tak ako ryžu v pomere 1:2. Ja používam rice-cooker. Je veľmi rýchlo uvarená, veľmi zdravá, a hlave prirodzene bezlepková. Ak ste preryžovaní, je to výborná zmena:)

Prajem dobrú zdravú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára