Suroviny pre 4-6 porcií
omáčka
- 0,5 kg(plný sáčok) čerstvého špenátu
- 1 viazaničku medvedieho cesnaku
- 0,5 l ryžového alebo iného rastlinného mlieka + 1 dcl kokosové
- 1 PL kuzu škrobu (o jeho blahodárnych účinkoch viac TU) / kukuričný škrob
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- 2 hrste mrazeného hrášku- dodá sladkú chuť a aj zahustí.
príloha
- domáce vajíčka
- zemiaky
Špenát umyjeme a naparíme. Medzitým si dáme do hrnca mlieko, rozmiešaný škrob, pridáme sparený špenát, hrášok, rozmixujeme ponorným mixeróm, pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti. Necháme prevariť, nech omáčka zhustne. Ak sa vám zdá veľmi hustá, pridajte vodu z naparovania alebo ešte mlieko, ako vám chutí. Až nakoniec pre zachovanie čo najviac látok pridáme medvedí cesnak. Kto má rád viac cesnaku, môže pridať aj klasický, no nie ten z Číny!
Ešte raz rozmixujeme. Počas varenia omáčky si uvaríme zemiaky a vajíčka buď natvrdo alevo voľské oká. Podávame pokvapkané olivovým olejom a pokrájaným čerstvým medvedím cesnakom, dodajú jedlu úžasnú chuť!
P.S.: Všetky množstvá sú orientačné a improvizačné. Takže pokojne upravujte, experimentujte:)
Už rastie medvedí cesnak, takže poponáhľajte sa a nazbierajte si! Už čoskoro bude post o peste z cesnaku:)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára