3-4 rôzne druhy cukín( zelené, biele, žlté, aké máte, aké zoženiete)
5 paradajok
2 malé najlepšie mladé fialové cibuľky
2-3 strúčiky cesnaku
soľ
olivový olej
čerstvá bazalka
Cukiny pokrájame na kocky, plátky na čokoľvek aby to hralo farbami a životom, paradajky na štvrťky, či polovičky, tiež závisí podľa veľkosti. Ak máte cherry paradajky, pokojne ich tam dajte v celku.. Cibuľku nakrájame na krúžky, cesnak na plátky. Polejeme olivovým olejom, pridáme soľ, premiešame a dáme piecť na 180°C, kým zeleninka nazmäkne. Pred dokončením pridáme bazalku, nech sa stihnú chute prepojiť. Túto zeleninku môžte mať ako prílohu alebo najlepšie ako hlavné ľahko stráviteľné jedlo. K tomu si môžte dať ako prílohu čerstvý chlebík, ryžu alebo ako j Quinou.
Quinoa je jedna zo superpotravín z Južnej Ameriky. Je ľahko stráviteľná a je prirodzeným zdrojom fosforu, železa a horčíku.
Recept na Quinou:
Varíme ju tak ako ryžu v pomere 1:2. Ja používam rice-cooker. Je veľmi rýchlo uvarená, veľmi zdravá, a hlave prirodzene bezlepková. Ak ste preryžovaní, je to výborná zmena:)
Prajem dobrú zdravú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára